REISGIDS

DIENSTEN

INFORMATIE

INTERNET

Videos


STEDEN

BUENOS AIRES

Aantal inw. 11 miljoen/ hoogte 0 m
San Ignacio de Loyola Church Buenos Aires is met meer dan 11 miljoen inwoners de hoofdstad van Argentinë, en het is beslist de stad der steden! In deze stad heb je werkelijk alles en is niets onmogelijk. Er zijn honderden interessante musea, de beste restaurants en cafés, groene parken, romantische boulevards en schitterende voorbeelden van architectuur uit het koloniale tijdperk. Buenos Aires dankt zijn allure aan de verschillende, karakteristieke wijken. Je kunt je dag beëindigen met een diner in een hip restaurant in Palermo na een dag lang winkelen in de plaatselijke designwinkels, of flaneren langs het water over de prachtige kade van Puerto Madero. Je kunt snuffelen naar origineel antiek in de tweedehandswinkeltjes in San Telmo of uren dwalen en je ogen uitkijken op de bekende zondagsmarkt. In La Boca zul je ge?nspireerd raken om de tango te dansen op straat, of je zult versteld blijven staan kijken naar de kleurige huisjes langs de straten. Bezoek een van de talrijke musea in het centrum van de stad en aan het eind van de dag een tangoshow met diner. Als je zin hebt om jezelf je verwennen, ga dan eens kijken in Recoleta, waar op iedere hoek van de straat exclusieve kledingzaken van modeontwerpers te vinden zijn. En als je niet zo van winkelen houdt, geef jezelf dan een heerlijke massage of manicure cadeau. Er is zoveel te doen in deze stad dat je je onmogelijk zult vervelen, op welk moment van de dag dan ook. Om Buenos Aires te ontdekken zul je minstens een week nodig hebben, maar een maand is uiteraard nog beter.

MENDOZA

Aantal inw. 130.000/Hoogte 703 m
San Ignacio de Loyola Church De inwoners van Mendoza noemen hun provincie La tierra del sol y del buen vino¨, wat ¨het land van de zon en de goede wijn¨ betekent. Een betere beschrijving bestaat er niet voor deze streek.

Deze stad, met zijn schitterende zomerzon, is zowel levendig als rustig. De langgerekte, schaduwrijke lanen omlijnd door prachtige bladerrijke bomen, gecombineerd met een uitgebreid aanbod aan cafés en restaurants en een inspirerend plein, maken Mendoza tot de ideale plaats om een aantal dagen door te brengen en te relaxen.

Daarnaast vormt Mendoza het hart van de wijnproductie, en neemt maar liefst 70% van de totale productie van het land voor zijn rekening. Net buiten de stad, in de departementen Maipu en Lujan de Cuyo, kun je binnen een dag enkele van de beste bodegas van het land bezoeken. De vriendelijke eigenaars geven je een rondleiding, zullen je kennis over het proces van het wijnmaken opvijzelen, en laten je tenslotte uiteraard enkele van hun heerlijke huisgemaakte wijnen proeven.

Als je in bent voor meer avontuur, zijn er vele mogelijkheden voor activiteiten in de vrije natuur. Je kunt gaan klimmen of mountainbiken in het gebied El Salto, en skiën of snowboarden in het prachtige, dichtbij gelegen Los Penitentes. Ook kun je wildwaterraften op veel verschillende niveaus op de woeste rivieren de Mendoza en de Diamente.

CORDOBA

Aantal inw. 1.300.000/Hoogte 400 m
San Ignacio de Loyola Church Cordoba has fortunately not been invaded yet by tourists. Most of them solely focused on seeing the Andean peaks and glaciers of Patagonia. This means that the prices have stayed low increased and that you will not be bothered by tourist hunters on the streets.

Cordoba is the second largest city in Argentina and also known as the educational center. People sometimes describe it as Argentina?s brain. The seven universities which are located there makes it a real student city and vibrant like no other. You can dine and dance for weeks in Cordoba?s many bars and restaurants.

More over, the city is full of beautiful colonial architecture ranging from the countries oldest university, to numerous cathedrals and the 17th century Jesuit Block. Although it is a city of a larger size, everything in the city center is within walking distance.

Cordoba lies in the Central Sierras with boundless sights for the eyes to feast upon and extensive outdoor opportunities. Do not skip the beautiful villages like Alta Gracia or Villa General Belgrano which are possible to visit in just one day. Hiking is also possible in the hills of La Cumbrecita or take a jump and try paragliding over the Rio Pinto in La Cumbre.

SALTA

Aantal inw. 600.000/Hoogte 1214 m
San Ignacio de Loyola Church Salta is met zijn vele, gevarieerde attracties zonder twijfel de meest interessante stad in het Noorden van Argentinië. Je vindt er voorbeelden van prachtige, goed bewaard gebleven koloniale bouwwerken, een bruisend nachtleven, rustige, pittoreske pleintjes, diverse interessante musea en leuke winkels met plaatselijke souvenirs. De sfeer in Salta is levendiger dan die in andere steden in de regio, dankzij de vele jonge studenten die er wonen en door de stroom reizigers afkomstig uit of onderweg naar Bolivia.

Er bestaan vele mogelijkheden voor excursies vanuit Salta. Bezoek het schattige, pittoreske dorp Cachi via de beroemde weg door de bergen of neem de ?Tren a las Nubes? naar San Antonio de los Obres, een van de weinige Quechuadorpen die in dit gebied nog steeds bestaan. Neem een kijkje in de mooie stad Molinos, daterend uit de vroege 17e eeuw. Ook Parque Nacional El Rey biedt uitstekende mogelijkheden voor wandeltochten en om vogels te kijken. In dit gebied kunnen zowel auto-, trein- als fietstochten worden gemaakt.

JUJUY

Aantal inw. 280.000/Hoogte 1240 m
San Ignacio de Loyola Church De stad Jujuy is op zichzelf niet zo bijster interessant, alhoewel er enkele aardige musea te vinden zijn en goed geconserveerde oude gebouwen die de moeite van het bezoeken waard zijn. Het meest interessante aan Jujuy zijn de dorpjes in de omgeving, die makkelijk te bezoeken zijn door middel van dagexcursies. Het dorpje Humahuaca bijvoorbeeld, dat met zijn cactussen, huisjes van adobe, rustige pleintjes, een traditionele markt en straatjes belegd met hobbelige keien een beetje aan het wilde westen doet denken. Terwijl je door dit dorpje loopt zul je het gevoel hebben alsof je op de set van een oude film beland bent. Je kunt uren snuffelen in de plaatselijke souvenirwinkeltjes, wandelen in de nabij gelegen bergen of een traditionele pena bezoeken met folkloristische muziek. Ook het dorp Tilcara is een zeer interessante plaats om te bezoeken, vanwege het Precolombijnse fort El Pucara. De zevenkleurige berg, vlakbij het kleine stadje Purmamarca, vormt een juweel voor fotografen, met name bij zonsondergang.

In deze omgeving met zijn roodgekleurde bergen, wilde paarden en cactussen zul je het gevoel hebben dat je al dichter in de buurt van buurland Bolivia bent.

BARILOCHE

Aantal inw. 93.500/Hoogte 770 m
Bariloche Bariloche, voluit San Carlos de Bariloche, is de belangrijkste toeristische bestemming in het Argentijnse Merendistrict. Het vormt een overstapplaats voor reizigers op weg naar Pagatonië of Chili, maar het is absoluut de moeite waard er enige tijd door te brengen. Daar het vlak in de buurt ligt van de beste skipistes in de regio, is Bariloche de belangrijkste wintersportbestemming van Argentinië. En, geloof het of niet, maar het voelt net alsof je in Zwitserland bent. Prachtige, witbesneeuwde bergtoppen, heuvels waarop koeien grazen, houten chalets, fonduerestaurants en honderden chocoladewinkeltjes. Wie wil er niet skiën op witte heuvels met schitterende uitzichten over de meren, en aan het eind van de dag fonduen in een van de goede restaurants met een gezellige openhaard?

Behalve skiën en snowboarden zijn er in de omgeving van Bariloche vele andere activiteiten in de openlucht mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld wandelen in het Parque Nacional Nahuel Huapi, paardrijden door de idyllische groene heuvels, per mountainbike het Cicuito Chico in de bossen afleggen, of vliegvissen in een van de zeven meren.

Er zijn genoeg outdoor activiteiten om je wekenlang bezig te houden!

USHUAIA

Aantal inw. 58.000/Hoogte 0 m
We weten allemaal dat Ushuaia beroemd is omdat het de meest zuidelijk gelegen stad op aarde is. Het is letterlijk het einde van de wereld, zoals wel gezegd wordt. In Ushuaia heb je echt het gevoel alsof je op het uiterste puntje van de wereld staat, omdat het helemaal alleen in dit gebied ligt. De stad is vrij moeilijk bereikbaar, maar het is alle moeite die het kost om er te komen meer dan waard, alleen al vanwege de prachtige natuurparken die je er kunt bewonderen. Als je van een beetje avontuur houdt zul je je hier wekenlang kunnen vermaken. Je kunt op eigen gelegenheid wandelen en klimmen naar de Martialgletsjer, of een boottocht maken om een zeeleeuwenkolonie te zien op het Isla de los Lobos of het Isla del Pájaro. Beleef een fantastische dag met skiën en snowboarden in het chique skiresort in de nabijgelegen bergen. Veel reisbureaus organiseren paardrij-, wandel-, kano en mountainbiketochten, jeepsafaris en zelfs tochten met een hondenslee in het Parque Nacional Tierra del Fuego en naar het Lago Fagnano.

Ook is het mogelijk om lange boottochten tot aan Chili te maken of om vanaf Ushuaia een echt avontuur aan te gaan richting de Zuidpool. Dit is echter alleen mogelijk in de zomer.

EL CALAFATE

Aantal inw. 8000/Hoogte 0 m
El Cafetale Je zou denken dat El Calefate alleen maar een kleine stad is in het uiterste zuiden van Patagonië, maar het heeft allesbehalve de sfeer van een kleine stad. El Calafate dankt zijn levendige karakter aan de spectaculaire gletsjer Perito Moreno, gelegen in de buurt van Parque Nacional Los Glaciares. De Gletsjer, die gevormd wordt door bijna blauw gekleurd ijs, is werkelijk spectaclair en trekt vele toeristen vanwege zijn aanblik. Er zijn meer dan 40 reisbureau?s in de buurt die wandel-, trek- en klimtochten organiseren met als doel het bewonderen van de schitterende Perito Moreno.


SPONSORED BY

Learn Spanish


© 2002 - 2023 aboutbuenosaires.org your travel guide of Buenos Aires - All Rigths Reserved
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: