REISGIDS

DIENSTEN

INFORMATIE

INTERNET

Videos


WIJKEN

Buenos Aires Veel toeristen zijn het erover eens dat Buenos Aires zijn charme dankt aan de diverse karakters van de 48 districten, wijken oftewel barrios, waarin de stad is opgedeeld. Er zijn zeer veel verschillende wijken waaronder La Boca, een van oorsprong Italiaanse wijk met in felle kleuren geschilderde huisjes, San Telmo, waar antiekmarkten worden gehouden en tangoshows worden gegeven in de openlucht, en Palermo, een wijk vol prachtige parken en chique café’s en restaurants. Iedere wijk wordt gekarakteriseerd door een eigen stijl en eigen kleuren. Behalve wellicht de Obelisk op de Avenida 9 de Julio, heeft Buenos Aires niet één centraal punt of plein. In plaats daarvan is de stad opgebouwd uit een groot aantal verschillende details en gebeurtenissen, elk met een eigen karakter. Wolkenkrabbers steken uit boven 19e eeuwse Victoriaanse huizen, terwijl voor de deur van antiekwinkeltjes tangodansers langszwieren. Hieronder vind je een korte beschrijving van enkele van de meest populaire en meest bezochte wijken van Buenos Aires.

MICROCENTRO (El Centro)

De wijken San Nicolás en Montserrat staan gezamenlijk bekend als het ‘Microcentro’. Het centrum van Buenos Aires is de drukste wijk en bevat directe verbindingen met belangrijke bezienswaardigheden als de Obelisk, Avenida de Mayo, Plaza de Mayo, winkelboulevard Florida, Plaza Congreso en Plaza San Martín. Dit deel vormt het zakelijk centrum van de stad, en tevens zijn er vele winkels, restaurants, bioscopen, parken, pleinen, monumenten en regeringsgebouwen te vinden. Fans van Evita Perón kunnen hier het Casa Rosada bezoeken op de Plaza de Mayo, waarvandaan Evita vele van haar beroemde toespraken hield.

LA BOCA

boca La Boca ligt in het zuidoostelijk deel van de stad en is een kleurige, gezellige wijk aan de haven. In deze van oorsprong Italiaanse nederzetting zijn de huisjes geschilderd in alle kleuren van de regenboog. La Boca is nog altijd het thuis van een groot aantal Italiaanse emigranten, en hun toendertijd haastig opgetrokken tinnen huisjes vormen nu zowel een woonwijk als een toeristische attractie. In de sportwereld staat deze wijk ook bekend als de geboorteplaats van een van de beste voetbalelftallen van Zuid-Amerika: Boca Juniors. De kleuren en het artistieke karakter van deze wijk zijn sterk be?nvloed door een van Argentinië’s meest bekende kunstenaars: Benito Quinquela Martin. Hij gebruikte zijn kunst als een uiting van protest op politiek en sociaal gebied. Andere bezienswaardigheden in La Boca zijn het Museo de Cera (Wassenbeeldenmuseum), en de tentoonstellingen geörganiseerd door Stichting Proa.

 

 

SAN TELMO

boca San Telmo is een van de oudste wijken van Buenos Aires, en wordt gekenmerkt door de oude koloniale huizen en de smalle met keien belegde straten. Vanwege de nabijheid van de haven van Buenos Aires, waren de oorspronkelijk bewoners van dit district vissers en havenwerkers van gemengde Europese komaf – Ieren, Genovesen en ‘criollos’ (een mix van Spanjaarden en oorspronkelijke bewoners van de koloniën). In deze wijk vind je de markt van San Telmo, die dagelijks wordt gehouden in een grote overdekte ijzeren hal, en waar je alles kunt kopen van verse kruiden tot tweedehands kleding en antiek. In het weekend wordt het centrum van de wijk omgetoverd tot een rommel-, antiek- en kunstmarkt, met stalletjes vol sieraden, antiek, handgemaakte souvenirs, boeken en nog veel meer. ‘s Avonds kun je paren de tango zien dansen rond de Plaza Dorrego.

 

 

 

PALERMO

Buenos Aires Palermo is het grootste district van Buenos Aires, en is opgedeeld in een aantal subwijken: Palermo Viejo, Palermo Soho, Palermo Chico, Palermo Hollywood, Las Cañitas, Villa Freud en Alto Palermo, elk met een eigen karakter. In Palermo vind je onder meer het Parque Tres de Febrero, dat ook wel bekend staat als el Bosque de Palermo, met een beroemde rozentuin, een Andalusich plein, een reusachtig kunstmatig aangelegd meer, en prachtig aangelegde lanen. Niet ver hiervandaan ligt ook de beroemde dierentuin van Buenos Aires, en de schitterende Botanische Tuinen.


RECOLETA

Dit chique district is vooral bekend vanwege de beroemde begraafplaats waar onder meer verschillende vroegere presidenten, Eva Perón en andere bekende persoonlijkheden rusten. Het district dankt zijn naam aan het ‘Convento de los Recoletos Descalzos’ (het Klooster van de blootsvoetse Franciscaanse Monniken van Recoleta). Recoleta is een chique woonwijk met een groot aantal pleinen, parken, café’s en expositieruimtes, waar de Franse bouwstijl overheerst. Je vindt er onder andere de beroemde kerk la ‘Basílica de Nuesta Señora Del Pilar’ waar toeristen vanuit de hele wereld op afkomen. Andere bezienswaardigheden zijn het Centrol Cultural Recoleta, de ‘City of the Dead’ en het Palais de Glace.

RETIRO

Retiro behoort eveneens tot de betere buurten van Buenos Aires, en is met name bekend vanwege de aanwezigheid van de trein- en busstations, de grote winkelcentra, en als luxe woonwijk voor Argentijnen uit de hogere klassen en zakenlieden. De wijk staat niet zozeer bekend als toeristisch hoogtepunt, maar wordt meer gebruikt als aankomst- en vertrekpunt voor reizigers, aangezien hiervandaan treinen en bussen naar alle delen van Argentinië vertrekken. Tegenover het hoofdbusstation vind je het Plaza San Martin waaromheen zich een groot aantal hotels en restaurants bevindt. Ook vind je hier de Basílica Santisimo Sacramento en de Israëlische ambassade. En voor wie in de buurt nog wat wil winkelen, ligt ook winkelboulevard Florida niet ver hiervandaan.


SPONSORED BY

Learn Spanish


© 2002 - 2023 aboutbuenosaires.org your travel guide of Buenos Aires - All Rigths Reserved
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: