REISGIDS

DIENSTEN

INFORMATIE

INTERNET

Videos


OMGEVING

Colonia de Sacramiento

boca De woorden ‘rustig’ en ‘charmant’ worden vaak gebruikt om dit kleine dorpje aan de kust van Uruguay te omschrijven. Het ligt op slechts drie uur afstand per boot van het stadscentrum van Buenos aires, maar is een volledig andere wereld.

Tijdens zomerweekends steken honderden ‘porteños’ de Río de la Plata over om te ontsnappen aan de vochtige hitte van de stad. Ze bezoeken Colonia om over de met keien belegde straatjes te wandelen, om de mooie koloniale huisjes en oldtimerauto’s te zien, om te lunchen in een van de gezellige restaurantjes, en om te genieten van een spectaculaire zonsondergang op een van de rustige stranden. Het is een feit. Colonia is zowel letterlijk als figuurlijk een compleet ander land.

Colonia heet officieel Colonia de Sacramento en is gesticht in 1680. Het is een klein dorpje met een lange geschiedenis. Daarom heeft de UNESCO het in 1996 tot werelderfgoed verklaard. Als je over de hobbelige straatjes langs de schattige en fotogenieke koloniale huisjes loopt onder de kleurige, bloeiende bomen, is het alsof je terug in de tijd reist. Je kunt Colonia gemakkelijk lopend bezoeken, maar je kunt ook fietsen huren of een auto, en bij de haveningang zijn golfbanen te vinden.

Aantal inwoners: 30.000.
Afstand vanaf BA: 60 km.
Reistijd: 1 tot 4 uur per boot/veerpont
Bereikbaar met: Buquebus heeft snelle en minder snelle bootdiensten naar Colonia.
Prijs: Tussen de US$ 50 en US$ 80 voor een retourticket.

Tigre en de Delta

boca Tigre is een van de populairste bestemmingen onder de Porteños voor een dagje uit. Ook wanneer ze voor een weekendje de hectiek van Buenos Aires willen ontvluchten kiezen ze er vaak voor om naar de rustige wijk Tigre te gaan, gelegenaan de rivieroever. De stad zelf is aardig, maar bezoekers komen vooral af op de delta en de kanalen van de rivier de Parana. Je kunt boottochtjes maken op de rivieren, die ontspringen in de regenwouden van het noorden en het binnenland, en uitkomen op de Delta. Tijdens deze tochtjes stoppen de boten bij koloniale landhuizen die je kunt bezoeken, of je simpelweg even uit de boot stappen om te wandelen langs de rustige paden. Langs de kusten kun je een groot aantal watersporten beöefenen zoals zeilen en kanoën.

Op zondagen wordt er een markt gehouden waar souvenirs, bloemen en lekkernijen worden verkocht.
Tigre is een uitgelezen bestemming voor een weekendje weg aan het water.

Aantal inwoners: ongeveer 300.000
Afstand vanaf BA: 28 km.
Reistijd: 1 ½ uur
Bereikbaarheid: Met bus 59 of 60, of met de trein vanaf station Retiro. Je kunt ook de meer toeristische ‘Tren de la Costa’ nemen, vanaf station Maipu. Deze trein is comfortabeler, rijdt iets langzamer, en maakt tussenstops bij de verschillende kleine markten.
Prijs: rond de US$1 met de bus en US$3 met de trein.

San Antonio de Areco

boca Op slechts twee uur van het hectische centrum van Buenos Aires vind je precies wat je nodig hebt. San Antonio, een provinciestad op 110 kilometer afstand van de hoofdstad Buenos Aires, biedt je precies wat je zoekt. Dit Gauchodorp wordt ook wel Los Pagos de Areco genoemd, en het is een rustige, vredige stad die dateert uit de vroege 18e eeuw.

San Antonio de Areco ligt midden in de groene Pampas ten noorden van Buenos Aires, en wordt omgeven door glooiende velden.

De lokale bevolking is buitengewoon warm en hartelijk, en veel mensen in de stad dragen traditionele gauchohoeden, laarzen en sjaals. Dit is het soort stad waar je nog een vriendelijk ‘Buenos Días’ of ‘Buenas Tardes’ hoort telkens wanneer je op straat iemand tegenkomt, vergezeld van een warme glimlach en uiteraard een wuivende hand. Men loopt hier langzaam en neemt de tijd om met een buurman of een vreemdeling te praten. Boodschappen worden meestal met de fiets gedaan, in plaats van met de auto.

boca Als je het traditionele leven hier ziet, zul je meteen een gevoel van rust over je krijgen. De ontspannen levenshouding hier, met het geluid van zingende vogels op de achtergrond, zullen je alle stress onmiddellijk doen vergeten.

San Antonio de Areco is beroemd vanwege de Gauchocultuur en de rust. Je kunt hier Gauchos vinden, maar ook mate, paarden, leer, zilver en ‘estancias’ (traditionele boerderijen). Iedereen in de buurt zal je in de richting van San Antonio sturen. Het is het thuisland van nationale traditie.

Hoewel het ‘in the middle of nowhere’ ligt, valt er in dit dorp van alles te beleven!

Aantal inwoners: 23.000.
Afstand vanaf BA: 110 km ten noorden van Buenos Aires.
Reistijd: Ongeveer 2 – 2,5 uur
Bereikbaarheid: Met de bus vanaf station Retiro (er gaan verschillende maatschappijen) of met een combinatie van bus en trein.
Prijs: Tussen de US$7 en US$10, afhankelijk van de dag en de busmaatschappij.


SPONSORED BY

Learn Spanish


© 2002 - 2023 aboutbuenosaires.org your travel guide of Buenos Aires - All Rigths Reserved
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: