REISGIDS

DIENSTEN

INFORMATIE

INTERNET

Videos


GASTRONOMIE

gastronomi

Dankzij de lage wisselkoers van de peso, is Buenos Aires momenteel een zeer voordelige plaats om uit eten te gaan. De lage prijzen zijn echter niet de enige reden waarom uit eten gaan in deze fantastische stad de moeite waard is. Buenos Aires biedt honderden dineeropties in vele verschillende stijlen, maar allemaal van hoge kwaliteit. Je kunt kiezen uit heerlijk eten uit het Midden-Oosten, in de wijk Palermo, of een typische ‘bife de lomo’ in San Telmo. Als je op zoek bent naar iets meer exotisch, kun je exclusieve Japanse sushi proberen in Puerto Madero, de traditionele Franse keuken in Recoleta, of smakelijke Zweedse gerechten in Palermo Viejo. De gevarieerdheid aan keukens is haast onbeperkt, zodat je verschillende smaken kunt proeven uit alle delen van de wereld.

Reserveren is meestal niet nodig behalve ‘s avonds in het weekend in populairdere restaurants, of voor groepen. De meeste restaurants in Buenos Aires serveren zowel lunch als diner; ‘s middags liggen de prijzen gewoonlijk iets lager.

Asado Barbecue

Asado

De Asado is een typisch Argentijnse gewoonte. Het is niet alleen de culinaire manier van het vlees grillen, maar is ook een sociale aangelegenheid. Het vlees wordt geroosterd op een gril boven kolen of hout en wordt meestal geserveerd met ¨criolla of chimichurri¨ sausjes, salades en brood.Mate

El Mate: Buenos Aires Mate is een traditioneel Argentijnse drank. Het bestaat uit een beker ( de mate zelf), een rietje van metaal en yerba mate ( de kruiden). Deze plant die uit Zuid-Amerika komt wordt van te voren gedroogd en vermalen voordat hij gebruikt wordt. Het is een krachtige stimulator. De voorbereiding begint door de kruiden in de mate te doen, waarna je heet water van ongeveerd 70°c erbij giet. Als laatst stop je het metalen rietje erin en ben je klaar om het te drinken. Het karakteristieke aan deze traditie is dat mate normaal gesproken gedeeld wordt door meerdere mensen.


SPONSORED BY

Learn Spanish


© 2002 - 2023 aboutbuenosaires.org your travel guide of Buenos Aires - All Rigths Reserved
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: