REISGIDS

DIENSTEN

INFORMATIE

INTERNET

Videos


FAQ`S ARGENTINIË

Hoe is de politieke/economische situatie in Argentinië op het moment?

Na een relatief stabiele periode in de jaren ’90 van de vorige eeuw, maakte Argentinië tussen 1998 en 2001 opnieuw een periode van economische onrust en recessie door. Het einde van 2001 wordt gekenmerkt door grote politieke chaos, veroorzaakt door de extreme maatregelen die de regering nam in een wanhopige poging om de economie van het land te redden.

Van 1992 tot 2001 was de Argentijnse peso gelieerd aan de Amerikaanse dollar, waardoor de Argentijnse regering de inflatie onder controle kon houden. Aan de andere kant zorgde deze politiek ervoor dat Argentijnse producten relatief duur waren, in vergelijking met producten afkomstig uit de buurlanden, hetgeen een nadelige invloed had op de groei van de export. Daarnaast kampt het land met een torenhoge buitenlandse schuld, en de regering heeft te lang nagelaten maatregelen te nemen ter aflossing van deze schuld. Eind 2001 werd de peso losgekoppeld van de dollar, en legde de regering strenge beperkingen op voor wat betreft geldopnames van bankrekeningen in pesos.

Alhoewel Argentinië eens een leidende rol vervulde op economische gebied binnen Latijns-Amerika, doen de recente gebeurtenissen de vraag rijzen of het land zijn economie kan hervormen zonder ook fundamentele wijzigingen aan te brengen binnen de politiek.

Hoe veilig is Argentinië?

Argentinië is een zeer interessante reisbestemming, en vergeleken met andere landen in Latijns-Amerika, kan gezegd worden dat het relatief veilig is, zowel in de grote steden als daarbuiten. In Buenos Aires gaat met name in de weekends het leven 24 uur per dag door, en in de meeste toeristische wijken loopt bijna altijd politie op straat.

Toch kunnen, net als elders, overal dieven en zakkenrollers opduiken, dus neem geen onnodige risico’s en gebruik je gezond verstand. Pas extra goed op als vreemden uit het niets tegen je beginnen te praten, en bewaar je paspoort en andere waardevolle spullen in je accommodatie.

Is het voor vrouwen veilig om alleen te reizen in Argentinië?

Vrouwen die alleen reizen zullen zich in Argentinië mogelijk veiliger en meer op hun gemak voelen dan in andere Latijns-Amerikaanse landen. Over het algemeen zijn de mensen, en met namen mannen tegen vrouwen, zeer vriendelijk, behulpzaam en beleefd, en hebben een ietwat modernere mentaliteit dan de rest van de ‘latinos’. Aangezien de meerderheid van de mannelijke bevolking echter Spaanse of Italiaanse voorouders heeft, zul je nog altijd voorbereid moeten zijn op een flinke dosis ‘machismo’. Om vervelende opmerkingen op straat te vermijden, is het beter om je neutraal te kleden, en geen uitdagend gedrag te vertonen.

Welke voltage wordt in Argentinië gebruikt?

220V, 50Hz. Europese tweepolige stekkers kunnen in de meeste Argentijnse stopcontacten gebruikt worden.

Hoe laat is het in Argentinië?

Afhankelijk van de tijd van het jaar, is het in Argentinië 4 of 5 uur vroeger dan in Nederland.
Vorig jaar is in Argentinië voor het eerst bij wijze van experiment de klok een uur vooruitgezet ter besparing van energie, maar het is niet zeker of deze maatregel zal worden herhaald.

Hoeveel geld zal ik ongeveer uitgeven tijdens mijn verblijf?

Dit is uiteraard erg persoonlijk en daarom moeilijk te zeggen, en het hangt er natuurlijk sterk vanaf wat voor soort reis je in gedachten hebt.

Wat in ieder geval wel zo is is dat Argentinië zowel reizigers met een beperkt budget als diegenen die wat meer luxe zoeken, van alles te beiden heeft. Buenos Aires en het Zuiden zijn duurder dan de rest van het land. In Buenos Aires zul je minimaal rond de US$ 20 per dag nodig hebben voor maaltijden en onderdak. Een gedeelde kamer in een ‘hostel’ kost rond de US$ 10, en voor een redelijke maaltijd ben je, inclusief een drankje, tussen de US$ 5 en de US$ 10 kwijt. Internet kost ongeveer US$ 1 per uur, maar de meeste hotels en een groot aantal café’s en restaurants beschikken over draadloos internet. Het openbaar vervoer (bus of metro) kost US$ 0.35 per rit. Taxi’s gebruiken een teller, dus de prijs is afhankelijk van de afstand. Een koffie in een café kost ongeveer US$ 1-2, en om een van de betere discotheken binnen te mogen moet je rekenen op US$ 10 – 20 entréegeld.

Buenos Aires heeft als voordeel dat een groot aantal culturele activiteiten zeer voordelig of zelfs gratis toegankelijk zijn, zoals musea, concerten en films.

Moet ik een reis- of ziektekostenverzekering afsluiten?

We raden je aan om in Nederland een reisverzekering en een ziektekostenverzekering af te sluiten.

Welke inentingen heb ik nodig?

Voor Argentinië heb je geen specifieke inentingen nodig. Voor wat betreft gezondheidsrisico’s is Argentinië een relatief veilig land.

Heb je voor Argentinië een visum nodig?

Als Nederlander heb je geen visum nodig om Argentinië binnen te mogen. Bij binnenkomst krijg je een toeristenvisum dat 90 dagen geldig is. Als je langer wilt blijven dan drie maanden kun je dit visum vrij makkelijk verlengen bij de plaatselijke immigratiedienst, of door de grens over te gaan naar bijvoorbeeld Uruguay of Brazilië.


SPONSORED BY

Learn Spanish


© 2002 - 2023 aboutbuenosaires.org your travel guide of Buenos Aires - All Rigths Reserved
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: