REISGIDS

DIENSTEN

INFORMATIE

INTERNET

Videos


Home

OVER BUENOS AIRES

Buenos Aires De wereldstad Buenos Aires staat bekend vanwege de Europese sfeer en architectuur die er overheersen, en vanwege de tango, ontstaan in de stadsbordelen in de 19e eeuw. Buenos Aires is opgebouwd uit 48 verschillende districten oftewel wijken, waaronder La Boca, een Italiaanse wijk met in bonte kleuren geschilderde huisjes, San Telmo, waar op pleintjes vlooienmarkten worden gehouden en de tango wordt gedanst, en Palermo, een wijk vol parken, uitstekende restaurants en vele café's. Buenos Aires is een stad die rijk is aan cultuur, en die jaarlijks wordt bezocht door meer dan 5 miljoen toeristen afkomstig uit alle delen van de wereld.

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en een van de grootste steden in Latijns-Amerika. Onder de kolonisten stond de stad bekend als de Havenstad. De stad is gelegen langs de oevers van de Rio de la Plata aan de zuidoostkust van het Zuid-Amerikaanse continent. De stad bevindt zich in de provincie Buenos Aires en heeft een oppervlakte van 307.571 km².

De stad zelf is gelegen op vlak terrein, heeft een opervlakte van 202km² en er wonen ongeveer 3 miljoen mensen. Als je de bevolking van de provincie meetelt kom je op een inwoneraantal van meer dan 10 miljoen, waarmee Buenos Aires esn van de meest dichtbevolkte stedelijke centra ter wereld is.

De stad is in feite tweemaal gesticht. De eerste keer was in 1536 met de aankomst van Don Pedro de Mendoza, een Spaanse ontdekkingsreiziger die de stad La Ciudad del Espíritu Santo doopte en de haven Puerto Santa Maria del Buen Ayre noemde. Aanvallen van indiaanse bevolkingsgroepen dwongen de stadsstichters te vluchten, en in 1541 was de nederzetting geheel verlaten. Pas in 1580 arriveerde Juan de Garay in Buenos Aires, en stichtte de stad definitief. Hij noemde de nederzetting La Ciudad de Trinidad.SPONSORED BY

Learn Spanish


© 2002 - 2023 aboutbuenosaires.org your travel guide of Buenos Aires - All Rigths Reserved
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: