REISGIDS

DIENSTEN

INFORMATIE

INTERNET

Videos


EXCURSIES IN BUENOS AIRES

Buenos Aires biedt tal van mogelijkheden voor activiteiten voor alle leeftijden. De aantrekkingskracht wordt misschien nog wel versterkt door het Europese karakter van de stad, die vaak het ‘Parijs van het Zuiden’ wordt genoemd. Hieronder volgen slechts een paar van de attracties die een bezoek waard zijn tijdens je verblijf in Buenos Aires.

Parque Tres de Febrero

Buenos Aires Het ‘Parque Tres de Febrero’, ook wel Bosques de Palermo geheten, is gelegen in Palermo, tussen de Avenida’s Del Libertador, Dorrego en Figueroa Alcorta. Het is een groen gebied dat bestaat uit 25 hectare bossen, meren en rozentuinen.

In het park vind je ook het beroemde planetarium van Buenos Aires, het Planetario Galileo Galilei, waar educatief materiaal met betrekking tot het planetenstelsel te zien. In dit schitterende auditorium zijn 8900 sterren en hemellichamen te zien, met op de achtergrond de nachtelijke hemel van Buenos Aires. Tevens vind je in het park het Eduardo Sivori Plastic Arts Museum.

Niet ver van het Parque de Palermo liggen ook de beroemde Japanse tuinen, de dierentuin van Buenos Aires en de Botanische tuinen, allemaal gelegen rond Plaza Italia, aan de Avenida Santa Fe.

 

 

Reserva Ecologica Costanera Sur

Buenos Aires De Reserva Ecologica Costanera Sur is het grootste open gebied in Buenos Aires en het enige natuurpark. Het gebied grenst aan de Río de la Plata, en biedt daardoor spectaculaire uitzichten over zowel het park als de stad die erachter ligt. Het reservaat is ooit ontstaan uit ineengestorte gebouwen en resten uit de bouw, die in de Río de la Plata werden gedeponeerd. In de loop der tijd vermengden de overblijfsels zich met het zand en de bezinksels van het rivierbed en begonnen zich vast te leggen, en vormden zo de basis voor de moerasachtige ondergrond die nu het natuurgebied vormt. Het park herbergt bomen, planten en de enige wilde flamingo’s eenden en papegaaien in de stad. Het park is open van 8 uur ‘s morgens tot 7 uur ‘s avonds en de entree is gratis.

 

 

 

 

De Watervallen van Iguazu

Iguazú De watervallen van Iguazu zijn watervallen van de Iguazurivier, gelegen op de grens van de Braziliaanse staat Paraná en de Argentijnse provincie Misiones. Combinaties van 275 verschillende watervallen storten er met oorverdovende kracht naar beneden. Een oude legende vertelt dat een god eens een prachtige nymf met de naam Naipi tegenkwam in een dorp in de buurt van de rivier. Bij het zien van haar schoonheid werd de god verliefd en wilde met haar trouwen, maar, helaas voor hem, vluchtte zij met haar menselijke geliefde Tarobá in en kano. Woedend over deze afwijzing, ging de god achter de geliefden aan. Hij sneed daarbij de rivier en de aarde met zijn magische zwaard aan stukken, en creëerde zo de watervallen. Vervolgens veroordeelde hij de geliefden tot een eeuwige val.

 

 

 

El Parque de la Costa

Buenos Aires El Parque de la Costa is een levendig attractiepark gelegen in Tigre, in de provincie Buenos Aires. Het is een prachtig park met diverse uitdagende attracties, fantastische circusvoorstellingen, live concerten, watershows en nog veel meer. Het park heeft sinds de opening in 1997 meer dan 8.000.000 bezoekers getrokken, en is het enige attractiepark in zijn soort in Argentinië. In het park zijn tevens een Imax bioscoop, een rivier waarop catamarantrips kunnen worden gemaakt, waterfontijnen en lichtshows. Er worden de hele dag door voorstellingen gegeven, en er is een groot aantal eetgelegenheden voor alle smaken, zodat je het park ook ‘s avonds kunt bezoeken. Het Parque de la Costa ligt niet ver uit de stad en is makkelijk bereikbaar met de bus of met de trein.

 

 

 

 

El Tigre

Buenos Aires Tigre is een dorpje aan de rivier waar je kunt winkelen, of vanwaar je per boot verder de rivier op kunt. Tigre ligt een klein eindje met de trein vanaf treinstation Retiro, ten noordoosten van Buenos Aires. Je kunt een bezoek brengen aan de populaire Mercado de Frutas; een dagelijks gehouden souvenirmarkt vol plaatselijke juweeltjes die erop wachten om ontdekt te worden.

Fiesta Gaucha

Buenos Aires La Fiesta Gaucha: Bezoek een typisch Argentijnse ‘Estancia’ in de pampas van de provincie Buenos Aires, waar je getuige kunt zijn van de typische folkloristische dansen van de Gaucho’s met plaatselijk bands, waar de Gaucho’s dansen op muziek gemaakt op instrumenten gemaakt van botten, leer en hout. De Gaucho’s zullen je ook hun paarden laten zien en hun paardrij- en lassokunsten.

 

 

 

 

 

 

Recoleta begraafplaats

Buenos Aires Als je Buenos Aires gaat bezoeken moet je zeker naar de beroemde begraafplaats in Recoleta gaan. Deze begraafplaats is ontworpen door een Franse architect, genaamd Prosper Catelin in het jaar 1822. Hier zijn een hoop mensen begraven die erg belangrijk waren voor Argentinië. Denk aan presidenten, militaire helden, politica, lokale beroemdheden en rijke mensen uit Buenos Aires. Het meest bekend is Evita Perón. Op de begraafplaats kan je gewoon rond lopen of een tour met een gids die je interessante feiten en verhalen zal vertellen.
Theater Colon

Buenos Aires Teatro Colon is de belangrijkste opera in Buenos Aires. Het zou tot een van de vijf veste opera´s ter wereld behoren. Het theater ligt in het hart van het centrum en ligt tussen de straten 9 de Julio Avenue, Libertad street ( hier is de hoofdingang), Arturo Toscanini Street en Tucumán Street. De zaal heeft 2487 zitplaatsen, 1000 staanplaatsen en een podium van 20 meter breed, 15 meter hoog en 20 meter diep. Er wordt gezegd dat het orkest van Colon zo goed zijn dat ze tot de vijf beste ter wereld behoren.

 

 

 

 

 

 

 

Café Tortoni

Iguazú Deze typische Argentijnse koffieshop is de oudste in Buenos Aires en het bezoeken waard. Het is in 1858 geopend door een Franse man wiens naam Touan was. Na meer dan 150 jaar bestaat de koffieshop nog steeds en het is niet alleen een koffieshop meer, maar ook een stuk geschiedenis en een klein museum. Het ligt op Avenida de Mayo 825.

 

 

The Glacier Perito Moreno

The Glacier Perito The Glacier Perito


SPONSORED BY

Learn Spanish


© 2002 - 2023 aboutbuenosaires.org your travel guide of Buenos Aires - All Rigths Reserved
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: