REISGIDS

DIENSTEN

INFORMATIE

INTERNET

Videos


KERKEN

Buenos Aires is onderverdeeld in 22 parochies, elk met een eigen kerk. Naast deze parochiekerken zijn er nog 50 kerken en openbare kapellen, en nog 80 andere kapellen. In de stad zijn vele prachtige kerken te vinden met een schitterende architectuur. Vele dateren uit de 18e eeuw. Een groot aantal reisbureau’s in Buenos Aires organiseert stadswandelingen langs de belangrijkste kerken in de stad, waarvan we er hieronder enkele zullen noemen.

Iglesia San Ignacio de Loyola

San Ignacio de Loyola Church Deze kerk is gebouwd tussen 1710 en 1734, en het is de oudste koloniale kerk van Buenos Aires. De kerk is met name beroemd omdat hij de invasie van de Engelsen in 1806 heeft doorstaan. Opvallend is de barokke voorgevel, en naast de kerk liggen tunnels, die eveneens bezocht kunnen worden. Daarnaast kun je in deze kerk invloedrijke schilderwerken uit de 18e eeuw bewonderen, waaronder het prachtige doek van San Ignacio de Loyola uit 1767.

 

 

 

 
Adres: Bolívar 225

San Francisco

De kerk van San Francisco is een van de oudste kerken van Buenos Aires, gebouwd in 1730 door een Jezuїtenarchitect. De kerk is aan het begin van de 20e eeuw herbouwd en kreeg toen een Duitse barokke gevel. Binnen kunnen onder meer beelden van San Francisco de Asís, Columbus en Dante worden bewonderd, en daarnaast bevat de kerk een grote bibliotheek, en een prachtig tapijt van de hand van de Argentijnse kunstenaar Horacio Butler.

Adres: Calle Defensia and Alsina

Nuestra Señora del Pilar

Pilar Deze prachtige kerk is tussen 1706 en 1732 gebouwd door de Franciscanen. De Pilarkerk diende als toevluchtsoord voor de monniken van Recoleta tot 1820, en vormt tevens een van de hoogtepunten van een van de elegantste wijken van Buenos Aires. De kerk ligt vlak naast de begraafplaats van Recoleta. Er wordt vaak gezegd dat dit de mooiste kerk van de stad is, en Nuestra Señora del Pilar is dan ook een nationaal historisch monument.

 

 

 
Locatie: Recoleta

Russisch Orthodoxe Kerk

Met zijn vijf hemelsblauwe torens valt deze in Russische stijl gebouwde kerk erg op binnen de architectuur van Buenos Aires. De kerk is gedecoreerd met Venetiaanse mozaїek, glas-in-lood-ramen, en voorwerpen die afkomstig zijn uit Sint Petersburg, en die door Tsaar Nicolaas de Tweede en Tsarina Alexandra naar Buenos Aires werden gestuurd ter decoratie van de kerk.

Locatie: Parque Lezama

Catedral Metropolitana de Buenos Aires

Buenos Aires Metropolitan Cathedral De ‘Catedral Metropolitana’ is de belangrijkste katholieke kerk in Buenos Aires. De De Kathedraal ligt midden in het centrum, aan het begin van Avenida Rivadavia, en kijkt uit over de Plaza de Mayo. Alhoewel de Kathedraal niet direct het uiterlijk heeft van een kerk, valt hij meteen op door zijn elegante, neoklassieke bouwstijl. In de Kathedraal rust de as van Generaal Don José de San Martín, de bevrijder van Argentinië, Chili en Peru.

De entree is gratis en er worden dagelijks rondleidingen gegeven.
Locatie: Plaza de Mayo / Avenida Rivadavia

Kerk en Klooster van Santo Domingo

Deze kerk / klooster bevindt zich in het oude stadsdeel Montserrat en dateert uit het einde van de 16e eeuw. Hier ligt Generaal Manuel Belgrano begraven, de ontwerper van de Argentijnse vlag. De kerk en het klooster van Santo Domingo worden gevormd door een brede basis van rood graniet waarin in reliëf de vlag en de Slag om Tucumán zijn afgebeeld.

Location: San Telmo / Montserrat


SPONSORED BY

Learn Spanish


© 2002 - 2023 aboutbuenosaires.org your travel guide of Buenos Aires - All Rigths Reserved
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: