REISGIDS

DIENSTEN

INFORMATIE

INTERNET

Videos


WINKELEN

Stores_of_Argentine_culture

Voor wie van winkelen houdt is Buenos Aires het paradijs op aarde. In deze stad met duizenden winkels kun je shoppen tot je erbij neervalt. En zeker als je met Euro’s of een andere stabiele munt naar Argentinië komt ben je in het voordeel, want de koers van de Argentijnse Peso daalt nog steeds.

Ieder deel van Buenos Aires heeft een eigen stijl en een eigen soort ‘tiendas’. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste buurten en winkelstraten.

Calle Florida: een uitgestrekte boulevard die is afgesloten voor autoverkeer. Je vindt hier onder meer het winkelcentrum Galerías Pacíficos. In Calle Florida is het altijd gezellig druk met winkelende locals, zakenlieden en toeristen.
Avenida Santa Fe: een winkelstraat die nog langer is dan Calle Florida, en net zo populair, maar iets minder voetgangersvriendelijk. Je zult er echter hoe dan ook vinden wat je zoekt.
San Telmo: Deze buurt staat bekend vanwege de leuke antiekwinkeltjes. De meeste ervan liggen aan Calle Defensa, waar ook de toeristische markt op zondag wordt gehouden.
Once: In de wijk Once kun je terecht voor voordelige kleding en andere koopjes. De kwaliteit varieert dus kijk uit wat je koopt. In dit deel van de stad krijg je het gevoel dat je in een winkelstraat in Peru of Bolivia bent beland, vol kooplieden, winkelend publiek, muziek en levendigheid.
Palermo Viejo: In dit district zijn alle winkels hip en modern. Vele beroemde of bijna-beroemde modeontwerpers hebben hun zaak in dit deel van de stad. Je vindt er leuke boetiekjes, chique, modieuze kledingzaken, ateliers waar ontwerpers hun nieuwste creaties showen, en een groot aantal goede restaurants.
Libertad: dé aangewezen straat als je op zoek bent naar juwelen of sieraden. Midden in het centrum, ten zuiden van Avenida Corrientes, dus hoe dan ook de moeite waard om een kijkje te nemen en de uitgebreide collecties goud en zilver te bewonderen.

Winkelcentra

El Abasto
Openingstijden: Dagelijks van 10 uur ‘s morgens tot 10 uur ‘s avonds.
Adres: Corrientes en Anchorena, Buenos Aires.
Telefoonnummer: 5411 5777-6500
Website: www.altopalermo.com.ar
Bereikbaarheid: Subte lijn D, station ‘Abasto’
Beschrijving: Dit winkelcentrum was voorheen een markt, en het is groot, modern en stijlvol. Je vindt er honderden winkels die leerwaren, kleding, sportkleding en accessoires verkopen, en tevens kleding van wereldberoemde merken als Lacroix en Dior. Ook is er een groot aantal kleine restaurantjes en fastfoodrestaurantes te vinden, voor een winkelpauze tussendoor of om de dag af te sluiten met een etentje. En mocht je partner zich gaan vervelen, dan heeft het winkelcentrum ook een bioscoop waar de nieuwste films vertoond worden.

Unicenter

Openingstijden: Dagelijks van 10 uur ‘s morgens tot 10 uur ‘s avonds.
Adres: Parana en Panamericana, Martinez, Buenos Aires.
Telefoonnummer: 5411 4733-1166
Website: www.unicenter.com.ar
Bereikbaarheid: Met een gratis bus die vertrekt vanaf het Plaza San Martín.
Beschrijving: Dit winkelcentrum heet het grootste van Latijns-Amerika te zijn. Er zijn honderden winkels, zowel duurdere als goedkopere. Het winkelcentrum ligt ongeveer een uur uit het centrum van Buenos Aires. Dagelijks vertrekt er een gratis bus vanaf het Plaza San Martin die toeristen naar dit winkelcentrum brengt. De bus vertrekt om 12 uur ‘s middags en is om 6 uur ‘s middags weer terug. Een groot voordeel is dat je een gratis welkomstlunch van drie gangen krijgt! En die zul je nodig hebben als brandstof voor een dag lang winkelen. Er is ook een groot bioscopencomplex in dit winkelcentrum te vinden, en een groot aantal eetgelegenheden.

Galerias Pacificos

Openingstijden: Maandag – Zaterdag van 10 uur ‘s morgens tot 9 uur ‘s avonds, en op zondag van 12 uur ‘s middags tot 9 uur ‘s avonds.
Adres: Corner of Calle Florida and Avenida Cordoba, Buenos Aires, Argentina.
Telefoonnummer: 5411 5555-5110
Website: www.galeriaspacifico.com.ar
Bereikbaarheid: Subte lijn B, station Florida
Beschrijving: Dit winkelcentrum wordt door zowel toeristen als locals het meest bezocht, vanwege de enorme variëteit aan winkels en de centrale ligging. Het winkelcentrum ligt in een van de belangrijkste straten van Buenos Aires, Calle Florida. De inrichting is vrij klassiek, met hoge plafonds, prachtig geschilderd door beroemde Argentijnse kunstenaars. Op vrijdag, zaterdag en zondag worden er om 8 uur ‘s avonds tangoshows gehouden die gratis toegankelijk zijn voor publiek.

Stores_of_Argentine_culture

 SPONSORED BY

Learn Spanish


© 2002 - 2023 aboutbuenosaires.org your travel guide of Buenos Aires - All Rigths Reserved
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: