REISGIDS

DIENSTEN

INFORMATIE

INTERNET

Videos


EXCURSIES IN BUENOS AIRES

Buenos Aires biedt tal van mogelijkheden voor activiteiten voor alle leeftijden. De aantrekkingskracht wordt misschien nog wel versterkt door het Europese karakter van de stad, die vaak het ‘Parijs van het Zuiden’ wordt genoemd. Hieronder volgen slechts een paar van de attracties die een bezoek waard zijn tijdens je verblijf in Buenos Aires.

Plaza de Mayo

Plaza de Mayo Plaza de Mayo wordt zo genoemd vanwege de Mei Revolutie in 1810, waarmee het proces naar de onafhankelijkheid van Argentinië naar Spanje begon. Tegenwoordig is Playa de Mayo een touristische plek. Aan de oostkant van Plaza de Mayo staat het Casa Rosada. Dit is het presidentiële paleis. Hier vinden veel politieke protesten plaats. De bekendste is het protest van de moeders van de zogenoemde Desaparecidos ( de verlorenen tijdens de ´Dirty War´). In de buurt van Plaza de Mayo vindt je het Cabildo, Casa Rosada, Metropolitan Cathedral van Buenos Aires, de May Pyramide, het Equestrian monument voor general Manuel Belgrano, het huidige stadhuis en het hoofdkantoor van de Nación Bank.

Puerto Madero

Puerto Madero Puerto Madero is één van de 48 wijken in Buenos Aires. De wijk is vernoemd naar Eduardo Madero. Door de ligging aan het water en het grootte aanbod van restaurants is dit een van de exclusievere wijken in Buenos Aires. Geniet van uw drankje op een terras of kijk uw ogen uit naar de mooie nieuwe zakengebouw. Puerto Madero is de plek waar de grote bedrijven zich vestigen. Als u langs het water loopt bent u getuige van het oud-nieuw contrast van de haven.

Estadio River Plate

Estadio River Plate Dit populaire stadion ook wel bekend als ¨the monumental one¨ is één van de eerste grote stadia in Zuid-Amerika. Opgericht in 1938. Het is het officiële stadion van het Nationale Argentijnse voetbal team.

Estadio de Boca Juniors

Estadio de Boca Juniors Dit stadion genaamd ¨La Bombonera¨ is het stadion van de Boca Juniors Athletic Club. Het is één van de meest populaire voetbal clubs in het land. Boca Juniors is opgericht op 3 april 1905. Elke dag geopend van 10.00 tot 18.00.

Manzana de las Luces

Manzana de las Luces Deze plek, gelegen in Monserrat heeft zijn naam te danken aan de gebouwen die in het blok staan. Het was een intellectueel centrum in de stad. Dit was de eerste locatie waar de Jezuïten  zich in 1661 vestigden. Zij bouwden de eerste gebouwen die al meteen van groot cultureel belang waren op dat moment. Een aantal van de ondergrondse galerijen zijn geopend voor het publiek. Manzana de las Luces is uitgeroepen tot historisch monument.

Jardín Botánico

Jardín Botánico Deze plek is toegewijd aan het observeren en conserveren van de natuur. Het is ontworpen door Carlos Thays aan het eind van de 19e eeuw. Het bevindt zich in Palermo buurt, wat 7 hectare aan groen in het midden van de stad. Het is opgedeeld in 6 sectoren, één voor elk continent. De tuin heeft ook een museum, een school tuin, een bibliotheek en 5 kassen.

Jardín Japonés

Jardín Japonés Dit park is een nagemaakte traditionele Japanse tuin in de Palermo buurt. Het is door de Japanse communitie van Buenos Aires geschonken aan de stad. Het is een plaats waar de mensen de cultuur kunnen behouden en delen met de rest van de stedelingen. Dit wordt versterkt door verschillende workshops en tentoonstellingen die bezichtigd kunnen worden door publiek. Er is een plaats voor meditatie, met een kunstmatig meer, een zen-tuin, een restaurant en een thee huis.

Bosques de Palermo

Bosques de Palermo Deze plek heeft zijn naam te danken aan 80 hectare van oude bossen en grote hoogte. Er zijn 2 kunstmatige meren met waterplanten en vogels. Het Tres de Febrero Park heeft drie bezienswaardigheden; de Poet´s tuin, het Andalusian veld en de Rosendal, welke vijftienduizend rozenstruiken van ongeveer 1200 soorten heeft.


SPONSORED BY

Learn Spanish


© 2002 - 2023 aboutbuenosaires.org your travel guide of Buenos Aires - All Rigths Reserved
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: