De Ultieme Gids voor Unieke Souvenirs in Buenos Aires

maandag maart 11, 2024 | Reistips | Posted by Team About Buenos Aires

94 views
  • English
  • Español
The Ultimate Guide to Unique Souvenirs in Buenos Aires

In Argentinië, vooral in de hoofdstad Buenos Aires, vind je allerlei gave traditionele souvenirs die populair zijn bij toeristen. Deze souvenirs weerspiegelen het rijke culturele erfgoed van het land en worden vaak gekoesterd als herinneringen aan de reis. Argentinië staat bekend om een verscheidenheid aan producten die zowel bij de lokale bevolking als bij bezoekers geliefd zijn, en Buenos Aires is echt een ‘hemel op aarde’ voor degenen die van winkelen houden. Hier is De Ultieme Gids voor Unieke Souvenirs in Buenos Aires.

De Ultieme Gids voor Unieke Souvenirs in Buenos Aires.

Wat te kopen? Enkele van de meest gewilde Argentijnse souvenirs zijn:

Lederwaren

Argentinië staat bekend om zijn hoogwaardige lederen producten, zoals laarzen, riemen, handtassen en jassen. Het leer komt vaak van de veeranches van het land, en het vakmanschap wordt zeer gewaardeerd.
  Leather Shopping Argentina  

Waar leer kopen in Buenos Aires?

Enkele bekende lederen winkels zijn Las Cabrera en La Casa de las Botas.

Lees meer over over lederen winkelen in Buenos Aires.

Wijn

Wereldwijd bekend om zijn krachtige smaken en unieke druivensoorten, belichaamt Argentijnse wijn de geest van de weelderige wijngaarden, door de zon gekuste landschappen en eeuwenoude wijntradities van het land. Dit maakt wijn een geweldig souvenir voor wijnliefhebbers. Argentinië, met name de beroemde wijngebieden van Mendoza, Salta en Cafayate, biedt een gevarieerd scala aan druivensoorten. De Malbec, de vlaggenschipdruif van Argentinië, neemt een centrale plaats in met zijn krachtige, fluweelzachte karakter, wat een ongeëvenaarde smaak van de Argentijnse wijnervaring biedt.

Bij het kiezen van Argentijnse wijn als souvenir, overweeg het verkennen van Malbecs uit de hooggelegen wijngaarden van Mendoza of Torrontés, een aromatische witte wijn synoniem met de regio’s in het noordwesten. Verbeter je wijn-souvenirervaring door lokale accessoires zoals prachtig ontworpen kurkentrekkers, glazen of gepersonaliseerde labels toe te voegen voor een vleugje elegantie aan je gekozen aandenken.
  Malbec wine souvenir shopping Buenos Aires  

Mate en yerba

Mate is een traditionele Argentijnse drank gemaakt van gedroogde bladeren van de yerba mateplant, een soort kruidenthee. Het wordt meestal geconsumeerd in een kalebas ( el mate) met een metalen rietje (la bombillal) en is een populaire ‘sociale drank’ in het hele land. Je kunt in Buenos Aires leuke mate kalebassen en rietjes kopen, evenals een pak yerba mate (de bladeren) om mee naar huis te nemen.

Argentijnen groeien op met het drinken van mate, een traditionele Zuid-Amerikaanse cafeïnerijke infusiedrank, van jongs af aan. Mate is ook populair geworden in de Verenigde Staten. Yerba is ook verkrijgbaar in Amerikaanse supermarkten, maar in Nederland alleen via gespecialiseerd webshops; een echt pak is een leuk souvenir – hoewel je koffer en spullen misschien wel wat naar mate gaan ruiken.

  Mate Buenos Aires  
Lees meer over de Argentijnse mate.

Dulce de Leche en Alfajores

Dulce de leche is een karamelsaus gemaakt van gecondenseerde melk en is een populair ingrediënt in de Argentijnse keuken. Bezoekers kunnen potten dulce de leche kopen om mee naar huis te nemen, evenals snoepjes en andere lekkernijen gemaakt met deze heerlijke saus. Alfajores zijn de traditionele Argentijnse koekjes bestaande uit twee boterachtige koekjes met een vulling van dulce de leche; ze zijn vaak bedekt met chocolade of poedersuiker.

Tango Souvenirs

Oorspronkelijk begonnen in Buenos Aires, staat de tango al lang bekend als een sociale dans. Gedanst in een innige omhelzing, werd de Argentijnse tango gestart in de 19e eeuw door arbeiders. Tango is nog steeds een zeer gerespecteerde culturele traditie in Argentinië, en tijdens een bezoek aan Buenos Aires kun je cd’s en dvd’s van tangomuziek kopen, evenals instructievideo’s om de dans te leren. Je kunt ook overwegen tangoschoenen als souvenir te kopen.
  Tango souvenir market Buenos Aires  

Boeken

Zelfs als je geen boeken wilt kopen, wil je deze literaire parel niet missen: el Ateneo Grand Splendid, een van de mooiste boekwinkels ter wereld. Gelegen aan de Avenida Santa Fe 1860, neemt deze literaire oase een voormalig theater in beslag, waarbij literatuur wordt verweven met de magie van podiumkunsten.

Ambachtelijke Kunst en Souvenirs

Argentinië herbergt een verscheidenheid aan ambachtelijke kunst, waaronder keramiek, textiel en houtsnijwerk. Deze ambachten worden vaak gemaakt door inheemse gemeenschappen en zijn te vinden op markten en in winkels door heel Argentinië. Het maakt niet uit waar je in geïnteresseerd bent, er zal zeker iets zijn dat het perfecte ‘aandenken’ of herinnering aan je reis zal maken. Sterk aanbevolen plaatsen om souvenirs te kopen in Buenos Aires zijn de typische markten zoals de Feria de Matadero, Feria San Telmo en anderen (zie hier voor informatie over souvenirwinkelen in Buenos Aires).
  Tango souvenir market Buenos Aires  

Parfum

Gelegen aan de Avenida Alvear in Buenos Aires, staat Fueguia 1833 bekend als een luxe parfumboutique. Beroemd om geuren te maken met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, heeft het een prestigieuze status in de stad en is uitgebreid naar New York, Tokio, Moskou en Milaan. Het oorspronkelijke parfumlaboratorium in Recoleta vertegenwoordigt trots de wortels van het merk. Parfumeur Julian Bedel laat zich inspireren door de aromatische essentie van het Argentijnse platteland en de literaire werken van Jorge Luis Borges.

Zilverwerk

Ga op reis om de elegantie van het Argentijnse zilverwerk te omarmen, een essentieel souvenir dat de rijke ambacht van het land vastlegt. Verken de levendige markten en ambachtelijke boetieks in Argentinië, waar je ingewikkeld ontworpen zilveren stukken zult ontdekken, van traditionele matebekers tot eigentijdse sieraden. Elk ambachtelijk item weerspiegelt de kunstzinnigheid en het culturele erfgoed van Argentinië, waardoor het een tijdloos en gekoesterd aandenken aan je reizen wordt. De toonaangevende exponent van het Argentijnse zilverwerk is de zilversmid Juan Carlos Pallarols, die het presidentiële stokje ontwerpt, onder andere stukken van grote esthetische waarde.
  Buenos Aires Souvenirs mate  

Voetbalshirts

De ware religie van Argentinië is “fútbol” (voetbal), en voetbalshirts zijn een gewild item. Duik in de vreugde van het voetbalfanatisme door Buenos Aires te verkennen en charmante plekken te ontdekken om voetbalgerelateerde souvenirs te kopen, zoals stijlvolle shirts en iconische T-shirts. Dompel jezelf onder in de levendige sfeer van lokale markten en gespecialiseerde sportwinkels, waar je een verscheidenheid aan voetbalherinneringen zult vinden om je liefde voor het mooie spel te vieren.
  Souvenirs footbal shirt Messi  

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *