Iguazu: unieke weekend trip vanuit Buenos Aires

donderdag februari 29, 2024 | Bestemmingen | Posted by Team About Buenos Aires

168 views
  • English
  • Español
Iguazu Embark on an Unforgettable Journey

Alls je in Buenos Aires bent en de tijd hebt wat in Argentinie te reizen, wil je de betoverende wereld van de Iguazu-watervallen niet missen; Iguazu een natuurwonder dat getuigt van de adembenemende schoonheid van Argentinië. Verscholen te midden van weelderig groen lokt deze door UNESCO erkende werelderfgoedsite reizigers met zijn bulderende watervallen en diverse flora en fauna, en unieke omgeving. Begin aan een weekend trip van Buenos Aires naar de Majestueuze Iguazu-watervallen.

Waarom Iguazu bovenaan je reislijst moet staan:

Iguazu Falls ligt op de grens van Argentinië en Brazilië, en het is een bijzonder spektakel. Bestaande uit meer dan 200 individuele watervallen, bijna vier kilometer in totaal, is zelfs alleen omvang van Iguazu al genoeg om zelfs de meest doorgewinterde reiziger vol verwondering achter te laten. Het pronkstuk, de “Garganta del Diablo” of “Duivelskeel”, is een kolossale U-vormige waterval die 85 meter naar de rivier eronder stort – een ervaring die zich in je geheugen grift. Iguazu Falls staat bekend om zijn adembenemende landschappen, ongerepte regenwoudomgeving en de pure kracht van de watervallen. Dit natuurwonder bestaat uit 275 individuele watervallen die zich over bijna twee mijl uitstrekken, waardoor het breder is dan de Niagara-watervallen.

Reistijd van Buenos Aires

De afstand van Buenos Aires naar de Iguazu-watervallen is ongeveer 1.690 kilometer. Er zijn directe vluchten van Buenos Aires naar de internationale luchthaven Cataratas del Iguazu, de reistijd is ongeveer 2 uur en 15 minuten. De reistijd met de bus is aanzienlijk langer dan met het vliegtuig. De nachtbusreis kan ongeveer 18 tot 20 uur duren, afhankelijk van de specifieke busroute, stops, verkeer en andere factoren. Er zijn verschillende bussen, sommige erg comfortabel met stoelen van 180 graden voor een prettige reis van Buenos Aires naar Iguazu. Als je Buenos Aires (vroege) middag verlaat, word je wakker in Iguazu! (lees meer: vervoer in Buenos Aires).
  Iguazu visit from Buenos Aires  

Het Verkennen van Beide Kant: Argentijnse en Braziliaanse Kant

Verken de Argentijnse Kant: Paden en Wonderen

Bij een bezoek aan de Iguazu-watervallen vanuit Buenos Aires, begin je met het verkennen van de Argentijnse kant voor een meer meeslepende ervaring. Het park biedt goed onderhouden paden en loopbruggen die je door het hart van de watervallen leiden. De hoogtepunten:

  1. Garganta del Diablo (Duivelskeel): Deze iconische U-vormige waterval is het meest indrukwekkende deel van Iguazu. Om er te komen, neem de trein naar het Cataratas Station en volg het gemarkeerde pad, waardoor je aan de rand van de immense waterval kunt staan.
     
  2. Bovenste en Onderste Circuitpaden: Deze paden bieden panoramisch uitzicht op de watervallen vanuit verschillende hoeken. Het Bovenste Circuit biedt een perspectief van bovenaf, terwijl het Onderste Circuit je dichter bij de basis brengt voor een meer meeslepende ervaring.
     
  3. Eilandpaden: Voor een meer off-the-beaten-path ervaring, verken de paden op het San Martin Island, met unieke uitkijkpunten terwijl je omringd wordt door de watervallen.

  Iguazu Waterfalls  

Op Avontuur naar de Braziliaanse Kant: panoramisch uitzicht

Hoewel het merendeel van de watervallen aan de Argentijnse kant ligt, biedt de Braziliaanse kant uitgestrekte panoramische uitzichten. Als je tijd hebt, is de dagtocht over de grens zeker wel de moeite waard.

  1. Panoramisch Uitzicht: De Braziliaanse kant biedt weidse uitzichten op de watervallen, zodat je de grootsheid van Iguazu kunt bewonderen. De goed ontworpen loopbruggen en uitkijkpunten bieden uitstekende fotomogelijkheden.
     
  2. Wildlife: Beide zijden van de watervallen liggen in nationale parken, met mogelijkheden om diverse wilde dieren te spotten. Houd tijdens je verkenningen een oogje in het zeil voor kleurrijke vlinders, exotische vogels en speelse coaties.

  Tour Iguazu Viewpoint  

Iguazu Verkennen: Tours en Activiteiten

Eendaagse Iguazu Tour:

Als jee beperkte tijd hebt biedt een eendaagse excursie een glimp van de wonderen van Iguazu. Geleide tours omvatten doorgaans verkenning van zowel de bovenste als onderste circuits, met diverse perspectieven op de watervallen. De adrenaline piekt met een boottocht, waarmee je dicht genoeg bij de nevel van het vallende water komt.

Uitgebreid Tweedaags Avontuur:

Om je volledig onder te dompelen in de charme van Iguazu, kies je voor een ontspannen tweedaagse tour Dit geeft voldoende tijd om verschillende paden te bewandelen, exotische dieren te ontmoeten en te genieten van adembenemende uitzichten op de watervallen. Een tweedaagse reis biedt je ook de mogelijkheid om de Braziliaanse kant te bezoeken voor boven genoemde panoramische uitzichten.

Samenvatting Iguazu Hoogtepunten:

  • Bovenste en Onderste Circuits: Voel door de watervallen en de nevel op je huid terwijl je op de (goed onderhouden) paden en bruggen loopt.
  • Boot: Bereid je voor op een opwindende boottocht en krijg een uniek perspectief op het water van de watervallen.
  • Garganta del Diablo (Argentijnse kant): Sta op de rand van de Duivelskeel en absorbeer het oorverdovende geraas en het panoramische uitzicht.

  Waterfall Iguazu Boat Tours  

Praktische tips voor je bezoek aan Iguazu:

  • Beste tijden om te bezoeken: Het weer bij de watervallen van Iguazu is over het algemeen tropisch, met hoge luchtvochtigheid. De watervallen zijn het hele jaar spectaculair, maar overweeg een bezoek tijdens de lente (september tot november) of herfst (maart tot mei) van het zuidelijk halfrond voor aangename temperaturen en minder drukte.
  • Paklijst: Tropische omstandigheden heersen, dus pak lichte, ademende kleding en stevig schoeisel voor een comfortabele verkenning.
  • Accommodaties: Verblijf in Puerto Iguazu, een charmante stad nabij de watervallen, met verschillende accommodatie-opties voor verschillende budgetten, van laag budget tot luxueus.
  • Geleide tours: Overweeg deelname aan een geleide tour voor een verrijkende ervaring. Deskundige gidsen kunnen inzicht geven in de flora, fauna en culturele betekenis van de watervallen.
  • Fotografie: Vergeet je camera niet! Leg de betoverende regenbogen, weelderige omgeving en de pure kracht van de watervallen vast.

Je ideale Iguazu-reis vanuit Buenos Aires (voorbeeld):

Dag 1:

  • Evening: Begin je reis vanuit Buenos Aires met een nachtbus om de reistijd te maximaliseren.

Dag 2:

  • Ochtend: Aankomst in Puerto Iguazu. Inchecken bij je accommodatie.
  • Overdag: Onderdompeling in geleide tours en verkenning van de watervallen.
  • Avond: Ontspan met een heerlijk diner in het charmante stadje Puerto Iguazu.

Dag 3:

  • Ochtend: Vervolg je verkenning van de watervallen en omliggende gebieden.
  • Middag: Vertrek naar de Internationale Luchthaven Cataratas del Iguazu.
  • Avond: Vlieg terug naar Buenos Aires.

  Iguazu Waterfalls Argentina  
Een reis naar de watervallen van Iguazu vanuit Buenos Aires belooft een onvergetelijke trip naar de natuur. Of je nu wordt aangetrokken door de indrukwekkende watervallen, de levendige regenwouden of dewilde dieren, dit natuurwonder in Argentinië nodigt je uit om te verkennen; je zult betoverd worden door de ongeëvenaarde schoonheid van Iguazu.

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *