Ontdek de Unieke boekhandel El Ateneo Grand Splendid in Buenos Aires

donderdag februari 22, 2024 | Reistips | Posted by Team About Buenos Aires

245 views
  • English
  • Español
Exploring El Ateneo Grand Splendid in Buenos Aires

Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië, pronkt niet alleen met tango ritmes en een rijke culturele geschiedenis, maar herbergt ook binnen haar drukke straten een ware parel voor liefhebbers van boeken – de grandioze boekhandel El Ateneo Grand Splendid. Gelegen aan de Avenida Santa Fe 1860, neemt dit literaire toevluchtsoord een voormalig theater in beslag en brengt literatuur samen met de magie van uitvoerende kunsten. Ontdek de Unieke boekhandel El Ateneo Grand Splendid in Buenos Aires.

El Ateneo: Geschiedenis Onthuld

Oorspronkelijk gebouwd als het Teatro Grand Splendid in 1919, werd het theater ontworpen door de architecten Pero en Torres Armengol. Het toonde glamoureuze voorstellingen en was een cultureel centrum voor de elite van de stad. In 1929 onderging het een transformatie tot bioscoop, waarbij het getuige was van de gouden eeuw van de Argentijnse cinema. Met veranderende tijden ondervond het theater echter uitdagingen.

In 2000 verwierf de gerenommeerde Grupo Ilhsa de ruimte en veranderde deze nauwgezet in de boekhandel El Ateneo Grand Splendid. Het resultaat is een adembenemende mix van architectonische pracht en liefde voor literatuur.
  Bookstore Buenos Aires Ateneo  

Architectonisch Wonder

Binnenkomen bij El Ateneo is als stappen in een literaire kathedraal. De grootsheid van het oorspronkelijke theater is behouden, compleet met ornamenten, fresco’s en het iconische karmozijnrode gordijn. Het auditorium, nu gevuld met boekenplanken, behoudt zijn indrukwekkende koepel versierd met een prachtig fresco.

Verkennen van het Literaire Landschap

El Ateneo strekt zich uit over meerdere verdiepingen, elk met zijn unieke charme:

  1. De Hoofdzaal: Het voormalige podiumgebied herbergt een uitgebreide selectie boeken en omarmt lezers met een gezellige sfeer.
  2. Het Podium: Het centrum van de hoofdzaal behoudt zijn grootsheid en biedt een ideale plek om je in een literaire reis te verdiepen.
  3. De Orkeststoelen: Getransformeerd tot leeshoekjes nodigen ze bezoekers uit om zich onder te dompelen in het geschreven woord.
  4. Het Balkon: Ooit gereserveerd voor de elite, herbergt het balkon nu een uitgebreide collectie en biedt het een uniek perspectief.

  El Ateneo Bookstore Buenos Aires Argentina  

  1. Een Levend Getuigenis van Cultuur: El Ateneo overbrugt de kloof tussen podiumkunsten en literatuur, en creëert zo een harmonieuze ode aan cultuur.
  2. Literaire Sfeer: De geur van boeken vult de lucht, waardoor de ervaring nog intenser wordt voor elke bezoeker.
  3. Evenementen en Culturele Bijeenkomsten: El Ateneo organiseert diverse literaire evenementen, boekpresentaties en culturele bijeenkomsten, waardoor het een dynamische ruimte is voor intellectuelen en boekenliefhebbers.

  El Ateneo Gran Spendid Buenos Aires  

Hoe je El Ateneo Kunt Bereiken

El Ateneo Grand Splendid bevindt zich aan de Avenida Santa Fe 1860, Barrio Norte, Buenos Aires. De efficiënte openbare vervoersmiddelen van de stad, waaronder bussen en de Subte (metro), maken het gemakkelijk bereikbaar.

Waarom is El Ateneo een bezoekje waard?

  1. Literaire Bedevaart: Voor boekenliefhebbers is El Ateneo een bedevaartsoord dat een betoverende ervaring biedt, omringd door duizenden boeken.
  2. Architectonisch Wonder: Aanschouw de naadloze integratie van geschiedenis en literatuur in een ruimte die de architectonische pracht van een voorbije tijd behoudt.
  3. Café en Ontspanning: Geniet van een kopje koffie in het café op het voormalige podium van het theater en ervaar een unieke mix van literaire en culinaire geneugten.

  Tourist Attractions Ateneo Gran Splendid  

Toeristische Attracties vlakbij El Ateneo:

Terwijl je in de buurt bent, overweeg dan om de volgende toeristische attracties in Buenos Aires te verkennen:

  1. Begraafplaats van Recoleta: Bezoek de laatste rustplaats van opmerkelijke figuren, waaronder Eva Perón.
  2. Cultureel Centrum Recoleta: Dompel jezelf onder in kunsttentoonstellingen en culturele evenementen.
  3. Plaza Francia: Ontspan in het aangrenzende park, perfect voor een rustige wandeling.

El Ateneo Grand Splendid staat niet alleen bekend als een boekhandel, maar als een levend bewijs van de blijvende liefde voor literatuur. Het nodigt bezoekers uit om een zintuiglijke reis te maken, waar het geritsel van pagina’s harmonieert met de echo’s van het glorieuze verleden van het theater. Of je nu op zoek bent naar een rustige leeshoek of een cultureel toevluchtsoord, El Ateneo belooft een verbluffende ervaring en is een essentiële stop in het hart van Buenos Aires. ¡Disfruta tu visita!

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *