Ontdek de unieke Feria de San Telmo

maandag februari 26, 2024 | Festivals | Posted by Team About Buenos Aires

193 views
  • English
  • Español
Explore the unique Feria de San Telmo

Verscholen in Buenos Aires lokt de historische wijk San Telmo met zijn betoverende mix van koloniale architectuur, levendige markten, tango ritmes en verborgen schatten. Dompel jezelf onder in het hart van authentiek Buenos Aires door te dwalen door de kinderkopjes van San Telmo, waar de echo van de geschiedenis weerklinkt. Dankzij een wet uit 2012 worden de belangrijke historische gebouwen beschermd.

Vroeger heette San Telmo San Pedro Heights; het was een centrum voor dokwerkers en baksteenmakers, en ontwikkelde zich tot het eerste industriële gebied van de stad en legde de weg vrij voor woonwijken. De late 19e en vroege 20e eeuw brachten een toestroom van immigranten, die de wijk doordrenkten met een levendige culturele geest die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Feria de San Telmo: Artistieke Extravaganza op zondag

Een kenmerk van de aantrekkingskracht van San Telmo is de beroemde Feria de San Telmo, een uitgestrekte zondagsmarkt die zich uitstrekt van Plaza Dorrego tot Plaza de Mayo langs Calle Defensa. Deze iconische straatbazaar, ontstaan in het begin van de jaren 1970, is een schatkamer van antiek, lederwaren, muziekinstrumenten, verzamelobjecten, vintage kleding en een scala aan curiosa langs de levendige straat. Terwijl je langs de stands loopt kun je onderhandelen, maar wees discreet vooral bij het omgaan met kunstenaars.
  San Telmo Pasaje Defensa  
Oorspronkelijk gericht op antiek, heeft de San Telmo-markt zich in de loop der jaren ontwikkeld, met vintage straatnaamborden, gouden horloges, vinylplaten, schilderijen en diverse souvenirs. Rond 21.00 verandert de Plaza Dorrego in een boeiende milonga, vol tango muziek en dans.

San Telmo Markt: Een Blik in het Verleden

Duik in het hart van de geschiedenis door de San Telmo Markt te verkennen, die begon in het laatste decennium van de 19e eeuw om te voorzien in de behoeften van nieuwe immigranten. Ondanks renovaties behoudt de markt zijn industriële charme en biedt het een nostalgische reis langs vintage kunst, oude stadsfoto’s en een platenwinkel met Tango-albums. De markt dient ook als een charmante plek voor een middagkoffie of -bier, waarbij de zonnestralen door de oude ramen en het smeedijzeren dak filteren.
  San Telmo Buenos Aires market  

Eten bij de Feria de San Telmo

Binnen de San Telmo Markt springt Coffee Town eruit als een eersteklas koffieplek. Voor een authentieke Argentijnse parrilla-ervaring nodigt Lo De Freddy (Carlos Calvo 471) uit met zijn intieme sfeer en verrukkelijke choripanes en bondiolas. El Desnivel, een gerenommeerd steakhouse, wordt gevierd om zijn royale porties en hoogwaardig rundvlees.

El Banco Rojo (Bolivar 866) is een fastfoodparadijs met ongelooflijke shawarma, hamburgers en pittige lamsempanadas. Café La Poesía (Chile 502) vangt de essentie van het intellectuele hart van San Telmo, terwijl La Brigada (Estados Unidos 465) voetbalgerelateerde decoraties combineert met de aantrekkingskracht van voortreffelijke steaks.

Muziek van San Telmo

Overal weer klinkt muziek door iconische locaties. La Trastienda (Balcarce 460), een ruime muziekzaal, organiseert rockshows van lokale en internationale artiesten. Clásico Fernández (Piedras 1020) omarmt een jazz-punk vibe en biedt een unieke ruimte voor akoestische optredens. Xirgu Espacio UNTREF (Chacabuco 875), gevestigd in een historisch theater, presenteert een eclectische line-up van livemuziek. San Telmo staat bekend als een van de cultureel en artistiek rijkste buurten van Buenos Aires.
  Mafalda in San Telmo  

Top 5 Redenen om de Feria de San Telmo te Bezoeken:

  1. Kunst en ambacht: Feria de San Telmo is een levendige showcase van artistieke expressie, met een gevarieerd aanbod van handgemaakte ambachten, antiek en unieke creaties. Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon creativiteit waardeert, de markt biedt een meeslepende ervaring omringd door het werk van getalenteerde kunstenaars.
  2. Historische Charme: Tegen de achtergrond van de kinderkopjesstraten en koloniale architectuur van San Telmo biedt de markt een betoverende reis door de geschiedenis. Verken de kraampjes om vintage items te ontdekken, elk met zijn eigen verhaal, en krijg een gevoel voor het rijke culturele erfgoed van de buurt.
  3. Unieke Vondsten: Met honderden verkopers langs Calle Defensa is Feria de San Telmo een schatkamer die wacht om ontdekt te worden. Van antiekliefhebbers tot mensen op zoek naar unieke souvenirs, bezoekers kunnen genieten van een unieke winkelervaring en verborgen schatten en verzamelobjecten ontdekken.
  4. Live Optredens, Milonga en tango-hotspots: Laat je onderdompelen in het culturele tapijt van Buenos Aires met live straatoptredens verspreid over de markt. Als je tot ’s avonds op Plaza Dorrego blijft, word je getrakteerd op een boeiende milonga en krijg je een authentieke smaak van de befaamde tango-cultuur van de stad.
  5. 5. Lokale Argentijnse Culinaire hapjes: De markt gaat niet alleen over winkelen en kunst; het is ook een culinair genot. Talloze eetkraampjes en lokale eetgelegenheden bieden een verscheidenheid aan Argentijnse lekkernijen. Geniet van traditionele gerechten, snacks en drankjes terwijl je een pauze neemt van het verkennen van de levendige kraampjes.

  Souvenirs Buenos Aires San Telmo  

Hoe kom je bij Feria de San Telmo:

  • Met het Openbaar Vervoer: Maak gebruik van het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van Buenos Aires. Neem een bus of metro naar Plaza de Mayo en ga naar het zuiden richting San Telmo. Als alternatief kunnen bussen met routes door Avenida Paseo Colón of Avenida Belgrano je in de buurt van de markt afzetten.
  • Met Taxi: Taxi’s zijn direct beschikbaar in Buenos Aires. Geef eenvoudig de bestemming op als Feria de San Telmo, en de chauffeur brengt je naar het hart van de markt.
  • Lopend vanuit Nabijgelegen Buurten: Als je verblijft in wijken als Monserrat of Microcentro, overweeg dan een ontspannen wandeling naar San Telmo. Het stelt je in staat om de lokale sfeer in je op te nemen en naadloos de markt te bereiken.
  • Georganiseerde Tours: Veel touroperators bieden rondleidingen aan die een bezoek aan Feria de San Telmo omvatten. Deelnemen aan een tour biedt niet alleen transport, maar ook inzichtelijk commentaar van een gids.
  • Met de fiets: Omarm de fietsvriendelijke cultuur van de stad door een fiets te huren. Geniet van een schilderachtige rit vanuit naburige gebieden naar San Telmo, waarbij je transport combineert met een actieve verkenning van Buenos Aires.

Om de essentie van de stad echt op te nemen, is bezoek door San Telmo onmisbaar. Mis deze unieke parel van Buenos Aires niet tijdens je verblijf in de stad.

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *