De Verborgen Juweeltjes in Buenos Aires – de Stad van Verrassingen

donderdag februari 15, 2024 | Reistips | Posted by Team About Buenos Aires

209 views
  • English
  • Español
Discovering hidden tems Buenos Aires

Buenos Aires, een stad van tango, rijke geschiedenis en leuke levendige buurten, heeft een mysterieuze aantrekkingskracht die verder reikt dan zijn beroemde bezienswaardigheden. Hier vind je de geheimen van deze boeiende stad de verborgen juweeltjes van Buenos Aires die verder gaat dan het traditionele toeristenpad! De Verborgen Juweeltjes in Buenos Aires – de Stad van Verrassingen

1. Pasaje La Defensa – Een Levende Kunstgalerij:

Verscholen in San Telmo is Pasaje La Defensa, een smal steegje versierd met kleurrijke muurschilderingen, waardoor het een openlucht kunstgalerij wordt. Terwijl je door dit verborgen juweeltje wandelt, wees voorbereid om betoverd te worden door de ingewikkelde straatkunst die verhalen vertelt over het culturele tapijt van Buenos Aires.

2. Jardín Botánico Carlos Thays – Toevluchtsoord van de Natuur:

Ontsnap aan de drukte van de stad en ontdek de rust van Jardín Botánico Carlos Thays. Deze botanische tuin is een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers, met exotische planten, serene paden en charmante beelden. Het is de perfecte plek om te ontspannen en in contact te komen met de groene kant van Buenos Aires.

3. Barrio Chino – Buenos Aires’ Eigen Chinatown:

Duik in de onverwachte charme van Barrio Chino, het eigen kleine Chinatown van Buenos Aires. Gelegen in de wijk Belgrano, biedt deze verborgen enclave een fusie van Argentijnse en Chinese culturen. Verken de levendige markten, proef Aziatische lekkernijen en geniet van de unieke sfeer.

4. El Zanjón de Granados – Tijdreizen in een Herenhuis:

Stap terug in de tijd terwijl je El Zanjón de Granados binnenkomt, een historisch herenhuis omgebouwd tot museum in het hart van San Telmo. Ontdek de mysteries van het verleden van Buenos Aires terwijl je door ondergrondse tunnels navigeert en artefacten ontdekt die verhalen vertellen over de evolutie van de stad.
  San Telmo pasaje defensa  

5. Plaza de Barrancas de Belgrano:

Te midden van de moderniteit van Belgrano staat Plaza de Barrancas als een getuigenis van tijdloze elegantie. Dit kleine plein is omgeven door historische herenhuizen, elk met zijn unieke architectonische charme. Geniet van een rustige middag omringd door de schoonheid van een vervlogen tijdperk.

6. Café Tortoni – Meer dan een Koffiehuis:

Hoewel Café Tortoni niet precies een verborgen juweel is, maken zijn rijke geschiedenis en culturele betekenis het een must-visit. Het oudste café van Argentinië, opgericht in 1858, heeft intellectuelen, kunstenaars en politici ontvangen. Duik in zijn nostalgische sfeer en geniet van een kopje koffie met een vleugje geschiedenis.

7. Museo de Arte Contemporáneo de Buenos Aires (MACBA) – Contemporary Treasures:

Voor kunstliefhebbers die een unieke ervaring zoeken, is MACBA een juweel dat vaak over het hoofd wordt gezien. Dit museum voor hedendaagse kunst in San Telmo toont prikkelende tentoonstellingen en installaties. Dompel jezelf onder in de wereld van de moderne Argentijnse kunst, weg van de reguliere galerijen.

8. Parque de la Memoria – Reflectie en Herinnering:

Parque de la Memoria, gelegen langs de Rio de la Plata, is een aangrijpend eerbetoon aan de slachtoffers van het donkere politieke verleden van Argentinië. De serene omgeving van het park, gecombineerd met krachtige gedenktekens, creëert een ruimte voor reflectie en herinnering.

9. Feria de Mataderos – Folklore Extravaganza:

Ervaar de levendige tradities van Argentinië bij Feria de Mataderos, een markt die het platteland naar de stad brengt. Gelegen in de wijk Mataderos, toont deze levendige markt volksmuziek, dans en ambachten en geeft het een glimp van de landelijke cultuur van het land.
  Feria Mataderos  

10. Floralis Genérica – De Bloeiende Metalen Bloem:

In het hart van Recoleta ontdek je Floralis Genérica, een fascinerend metalen beeldhouwwerk dat de bewegingen van een bloem nabootst. Terwijl de bloemblaadjes opengaan en sluiten met het zonlicht, symboliseert het de altijd veranderende aard van het leven – een werkelijk betoverend gezicht.

Buenos Aires, met zijn mix van geschiedenis, cultuur en onverwachte schatten, nodigt je uit de Verborgen Juweeltjes in Buenos Aires te ontdekken!
  Floralis generic Recoleta Buenos Aires  

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *